Quizien
Image default
Home / Moving and Relocating

Je eigen kleding customizen

Het is tegenwoordig helemaal in; je kleding customizen. In de rijkere kringen laten ze dit doen door artiesten. In de minder rijke kringen hebben de mensen het geld daar niet voor, dus moeten ze het zelf maar doen. Zo kan je de mooiste patronen leren naaien op je nieuwe t-shirt, of kan je een bijpassende sjaal breien bij die nieuwe muts. Maar dit vereist het leren van een nieuwe hobby. Gelukkig hoeft dit niet per se. Want verven kunnen we allemaal. De een beter dan de ander, maar met een beetje oefening of een makkelijk patroon moet het lukken. Maar wat voor verf heb je nodig voor welke kledingstukken. 

 

Voor de meeste kleding is het makkelijk: daar heb je textielverf voor nodig. Textiel is er speciaal voor gemaakt om te blijven zitten en er niet in de was uit te gaan. Ook voor schoenen zoals All Stars of Vans is deze verf goed. Heb je nou geen geld voor textielverf? Olieverf werkt ook erg goed. Olie mengt namelijk niet met water, waardoor het er niet uit kan gaan in de was. De kleur wordt na een paar keer wassen echter wel een stuk minder helder. 

 

Wil je jouw DocMartens nou een nieuwe kleur geven? Dan heb je leer verf nodig. Dit is speciale schoenverf die goed blijft zitten op leer. Voor je leren jas of de leren tas is het dus ook perfect, daar kan je dan ook een mooie tekening op maken. En het kost ook nog eens niet veel! Voor een paar euro heb je al een kleine tube. 

 

Oftewel, wat je ook op je kleding wilt, je kunt het er zelf opmaken! Met een beetje creativiteit en aandacht maak je de mooiste creaties. En het is ook nog eens veel persoonlijker dan als je het door een artiest laat maken!

 

https://www.leerverfshop.nl/