Quizien
Image default
Home / Moving and Relocating

Papiervisje of zilvervisje?

Waar heeft u last van, papiervisjes of zilvervisjes? Hoewel de verschillen klein zijn, zijn de gevolgen groter. Zilvervisjes danken hun naam aan hun zilverkleurige huid terwijl papiervisjes een bruinachtige kleur hebben en hun naam danken aan de plek waar ze zich het prettig voelen: bij papier. Papiervisjes kunnen enorme schade aanrichten door documenten maar ook behang op te eten. Zelfs als u het papier heeft opgeruimd kunnen de papiervisjes nog 100 dagen overleven, dus het is zaak dat u deze papiervisjes op een juiste manier te lijf gaat. Het bestrijden van papiervisjes kunt u gemakkelijk en zonder chemische middelen.

Hoe bestrijd ik papiervisjes?

Ten eerste is het belangrijk om te weten waarom papiervisjes in uw huis zitten, dat heeft namelijk te maken met de luchtvochtigheid van uw huis. Bij een luchtvochtigheid van 50% kunnen papiervisjes en zilvervisjes overleven en bij een luchtvochtigheid van 75% kunnen de eitjes uitkomen. U kunt dit gemakkelijk tegenaan door uw huis te ventileren, doe ramen en deuren open en uw luchtvochtigheid zal enorm dalen. Daarnaast kunt u ook de verwarming onder de 18 graden zetten, dan weet u zeker dat de zilvervisjes of papiervisjes binnen een week verdwenen zullen zijn, daarnaast is het ook nog eens goed voor de portemonnee.

Waarom zijn papiervisjes wel schadelijk en zilvervisjes niet?

Papiervisjes zijn berucht om het feit dat ze verblijven op plekken waar het warm is en waar papier ligt. Het archief van uw familie wat u al jaren eens moet uitzoeken? Dat is voor zilvervisjes een koningsmaal. Ook uw behang kan slachtoffer worden van deze vraatzuchtige beestjes. Zilvervisjes daarentegen voeden zich aan schimmels en zijn dus geen bedreiging voor uw huis.  Maar gaten in uw behang kunnen veroorzaakt zijn door papiervisjes, daar moet u direct iets tegen doen als u wil voorkomen dat u straks met een behang als gatenkaas erbij zit.

http://www.zilvervisjes-bestrijden.eu/