Quizien
Image default
Home / Moving and Relocating

Dubbel of enkel glas?

Wanneer je raam kapot gaat is dit heel vervelend. Raam reparatie kan namelijk veel kosten. Vooral als je geen raam kapot verzekering hebt. Er zijn vaak verschillende oorzaken voor glas dat breekt. Zo kan glas kapot gaan door een voetbal dat door de ruit heen is gegooid. Het kan ook komen door een inbreker die een poging tot inbreken doet. Daarnaast kan een raam ook kapot gaan door een groot koud warmte verschil. Vooral wanneer er zwarte gordijnen voor het raam hangen zorgt dit ervoor dat het glas zich snel opwarmt. Dit kan resulteren in een barst in je raam. Daarnaast zijn er zoveel verschillende soorten glas. De een is iets duurzamer dan de ander. Wij lichten de verschillende soorten glas even kort toe.

Wanneer er ramen worden geplaatst zijn er verschillende aspecten waar je naar kunt kijken. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar de mate van isolatie. Natuurlijk kun je ook kijken naar de prijs-kwaliteit verhouding die er is. Vooral oude huizen hebben nog enkel glas in hun ramen. Eigenlijk hadden alle huizen tot aan de jaren 70 gewoon enkel glas. Nog steeds hebben heel veel huizen in Nederland enkel glas. Enkel glas lijkt heel goedkoop. Vooral als je kijkt naar de aanschafwaarde. De aanschafwaarde ligt namelijk veel lager dan die van de concurrenten. Maar over een periode van tijd kom je met enkel glas alsnog duurder uit dan met dubbel glas. Het is namelijk heel kwetsbaar omdat er maar een glaslaag in zit. Het is dan toch vaak aan te raden. Dat wanneer je glasschade ondervindt, deze te vervangen met dubbel glas. Op lange termijn kom je namelijk veel goedkoper uit.

Naast enkel glas heb je natuurlijk ook dubbel glas. Er zijn verschillende soorten dubbel glas. Dubbel glas lijkt in eerste instantie duurder dan enkel glas. Op lange termijn ben je veel goedkoper uit. Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten. Deze zijn niet direct aan elkaar vast gemaakt maar hier zit een stukje tussenruimte in. Veel nieuwbouwwijken hebben dubbel glas. Het is heel duurzaam en het werkt ook heel isolerend.

https://www.glasned24.nl