Quizien
Image default
Home / Moving and Relocating

Wat zijn L-stenen?

Diegenen zonder enige ervaring met het aanleggen van een tuin kennen vaak niet de grote functionaliteit van zgn. “L-stenen”. Wat zijn het en wat kunnen ze? 

Hoveniers gebruiken vaak L-stenen

Als particulier zult u waarschijnlijk niet snel in aanraking komen met L-stenen; het is vooral de hovenier die bij tuin- en buitenruimte aanleg L-stenen zal gebruiken. De steen biedt een hoge professionele functie en is ook gewoon door particulieren te gebruiken. 

Mooie strakke betonnen borders, vijvers met een sierlijke betonnen buitenwand, of zandbakken voor kinderen, omheind door een moderne betonnen wand; stuk voor stuk gelegenheden waarbij L-stenen zijn gebruikt. De L-steen heeft een lange verticale rand en een kortere voet. De voet biedt diverse mogelijkheden. Zo kan de voet de fundering en het hoogteverschil betekenen bij het aanleggen van een buitentrap. De betonvoet is vormt hierbij de ruimte tussen de trede’s. 

Genoeg ideeën en mogelijkheden om beton L-stenen in te zetten, maar als particulier ontbreekt het soms aan ervaring en inzicht. Dit is een gemiste kans, want u kunt zelf in een handomdraai de mooiste toepassingen maken. 

Informeer op de website L-Stenen naar de ongekende mogelijkheden en leg uw plannen voor indien u advies nodig hebt. 

http://www.l-stenen.be/