Quizien
Image default
Home / Moving and Relocating

Hoe vind je een goed verhuisbedrijf?

Als je wilt dat je verhuizing zo soepel mogelijk verloopt dan is het verstandig om hier een verhuisbedrijf voor in te schakelen. Vooral als je inboedel groot is of als je naar het buitenland vertrekt kan de kennis en ervaring van een specialist onmisbaar blijken. Het is dan essentieel dat je een goed verhuisbedrijf vindt, dat aansluit bij jouw specifieke wensen. Begin daarom altijd met het opvragen van een verhuizen offerte.

 

Waarom een offerte?

Voordat je een verhuisbedrijf uitkiest is het verstandig om een aantal verhuisbedrijven te benaderen en hen te vragen om een verhuizing offerte. Dit is niet altijd om de goedkoopste kandidaat te vinden, maar meer om de kandidaat te vinden die het beste bij jou past. De offertes die je ontvangt kun je met elkaar vergelijken op prijs, dienstverlening, nazorg, garantie, verzekering en vakmanschap. Zo kun je het bedrijf uitkiezen die jou het meest geschikte pakket aanbiedt voor de laagste prijs.

 

Erkende verhuizers

Als je een garantie wilt van kwaliteit, dan kun je altijd kiezen voor een erkende verhuizer. Hiervoor betaal je iets meer, maar hier krijg je als consument veel voor terug. Allereerst zijn ze aangesloten bij een vakvereniging en moeten ze aan strenge kwaliteitseisen voldoen om zich erkend te mogen noemen, maar er zijn meer voordelen. Zo zijn je spullen verzekerd op basis van nieuwwaarde, zal de aanbetaling laag zijn (maximaal 25 procent) en wordt je verhuizing overgenomen door een andere erkende verhuizer in het geval jouw verhuisbedrijf afhaakt.