Quizien
Image default
Home / Moving and Relocating

VVE Beheerders

 

Het kiezen van een goede VVE beheerder is een belangrijke keuze. Aangezien deze vaak ook het meerjarenonderhoudsplan voor de VVE samenstelt, leg je hierdoor de toekomst van het gebouw in handen van de beheerder. Je wilt dus niet bij een instantie zitten die de vereniging van eigenaren verkeerde adviezen geeft, waardoor je niet op de goede manier je gebouw onderhoudt.

De goede beheerder kiezen

Er zijn een aantal stappen die je als vereniging van eigenaren kan doorlopen om een goede beheerder uit te kiezen. Zo is het een goed idee om als eerste tijdens de ledenvergadering een commissie benoemen. Deze commissie kan de verdere stappen doorlopen en uiteindelijk advies geven tijdens de algemene ledenvergadering. Hierdoor zijn er niet teveel mensen mee bezig. Hierna moet de commissie keuzecriteria opstellen. Dit houdt in dat de commissie bedenkt wat zij belangrijk vinden en waar ze prioriteiten aan geven. Zo kan het zijn dat de commissie zelf een meerjarenonderhoudsplan willen opstellen of dit juist wil uitbesteden. Hierna moet de commissie contact opnemen met beheerders en hiermee alle wensen bespreken. Als alles duidelijk is, kan hierna een contract getekend worden. Het is aan te raden om hierna minstens eenmaal per jaar een evaluatie in te lasten.

VVE te Amsterdam

De Amsterdamse VVE Beheerder is voor velen zeer geschikt. Persoonlijk contact is voor hen zeer belangrijk, waardoor zij graag alle wensen samen willen doorspreken. Het is mogelijk om hen het volledige meerjarenonderhoudsplan te laten opstellen in samenwerking met specialisten, maar je kan dit als vereniging van eigenaren ook zelf doen. Hierdoor kun je zoveel uit besteden als je zelf wilt. Het is belangrijk om alle prioriteiten die je hebt als verenging van eigenaren uitgebreid te bespreken met De Amsterdamse VVE Beheerder. Hierdoor voorkom je problemen en onduidelijkheden in de toekomst en zorg je ervoor dat alles binnen de VVE en het gebouw soepel verloopt.