Quizien
Image default
Home / Moving and Relocating

Kinderboeken: de top 10

Kan jouw kind lezen en wil je graag met je kind lezen? Per kind verschilt het of deze lezen leuk vindt of juist niet. Door de juiste boeken te lezen kunnen kinderen lezen leuk gaan vinden of nog leuker vinden wanneer zij al van lezen houden. Precies daarom bestaat de kinderboeken top 10. Voor kinderen is het van belang veel te lezen wanneer zij dit net hebben geleerd. Door lezen wordt de woordenschat vergroot, zullen zij meer van taal gaan begrijpen en kinderen leren hoofd en bijzaken van elkaar te scheiden. Lezen stimuleert de verbeeldingskracht bij kinderen ook. Kinderen kunnen zich zo inleven in een boek dat deze het voor zich gaan zien. 

Populaire kinderboeken

Er zijn honderden kinderboeken op de markt, maar welke zijn nou het leukste om te lezen? Tot de kinderboeken top 10 behoren boeken van verschillende schrijvers. Dikkie Dik staat al jaren in de kinderboeken top 10 en zal hier ook nog lang in blijven staan. Ook is Jochem Myjer een populaire auteur onder kinderen. Voor de oudere kinderen zijn de boeken van Harry Potter populair.

Welke boeken leest mijn kind?

Het ligt aan de leeftijd van kinderen welk soort boeken zij leuk vinden. Kinderen die net hebben leren lezen kunnen nog niet te moeilijke boeken lezen en de grootte van de letters verschilt per kind. Het ene kind leest gemakkelijker en sneller dan de ander. In die gevallen ligt er een uitdaging; is dit boek niet te gemakkelijk? Het is goed om samen met je kind naar de bibliotheek te gaan en te kijken welke boeken je kind leuk vindt.