Quizien
Image default
Home / Moving and Relocating

Marmeren vloer onderhoud

In Nederland zijn er diverse bedrijven dat zich specialiseren in marmeren vloer onderhoud. Dit komt doordat er met marmeren vloer onderhoud veel geld verdient kan worden. Het is namelijk een moeilijke taak waar er een hoop expertise en ervaring voor nodig is.

Schuren

Een belangrijk van marmeren vloer onderhoud is schuren. Je kunt dan ook niet zomaar marmeren vloer gaan schuren. Hiervoor moeten er verschillende stappen gevolg worden. Als het niet goed aangepakt word gaat het vuil in het marmer zitten. Met zulke dure vloeren wil de eigenaar natuurlijk niet dat het mis gaat. Het schuren is ook enkel het voorwerk bij marmeren vloer onderhoud.

Polijsten

Het echte werk voor marmeren vloer onderhoud begint pas bij het polijsten. Het polijsten van marmer is zelfs nog een ingewikkelder werk en niet iedere vakman kan het. Het is dus niet zo gek dat bedrijven zich specialiseren in marmeren vloer onderhoud. Ook het polijsten moet in diverse stappen nadat men klaar is met het schuren van de vloeren. Het gebeurd ook in een aantal fases. In de eerste fase wordt het voorwerk gedaan. Dit wordt met een speciale voorwerk polijst pasta gedaan. Het marmeren vloer onderhoud wordt op het einde afgemaakt met hoogglans polijst pasta. Zo krijgt het marmeren voer een hele mooie glans.