Quizien
Image default
Home / Moving and Relocating

Waarom het verstandig is om te kiezen voor een makelaar.

Het wordt tegenwoordig steeds toegankelijker om je woning te verkopen zonder de hulp van een makelaar, maar is dit altijd de beste keuze? Natuurlijk bespaar je hierdoor op de kosten voor een makelaar, maar het kan juist erg handig zijn om een makelaar in te schakelen. Wij hebben een aantal redenen op een rijtje gezet om toch voor een makelaar te kiezen.

Kopen of verkopen voor de juiste prijs

Het taxeren van een woning kan best lastig zijn, vooral als je hier helemaal geen ervaring mee hebt. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een makelaar. Het zou namelijk zonde zijn als je te veel betaalt voor je nieuwe woning of te weinig krijgt bij het verkopen van je woning. 

Onderhandelen over de prijs

Onderhandelen is een vak apart en laat dit nu net iets zijn waar een makelaar ontzettend goed in is. Onderhandelingen gaan vaak erg snel waardoor er in enkele minuten over grote bedragen geld besloten wordt. Het is in dit geval wel zo fijn als de onderhandelingen gedaan worden door iemand die hier goed in is.

Een goede makelaar betaalt zich terug

Een makelaar is niet altijd goedkoop, vooral niet als je een professionele makelaar hebt. Gelukkig betaalt een professionele makelaar zich ruim terug! Of het nu gaat om het bepalen van de waarde van je woning, of tijdens het verkopen en onderhandelen, een makelaar weet precies hoe hij je het beste kan helpen!

Het aanbod

Tegenwoordig worden woningen ontzettend snel verkocht door de krapte op de huizenmarkt. Het is daarom erg belangrijk om er snel bij te zijn. Zelf zal je waarschijnlijk opzoek gaan naar een woning via Funda, maar er zijn steeds meer woningen die niet een terecht komen op Funda. In veel gevallen heeft een makelaar sneller toegang en meerdere mogelijkheden voor beschikbare woningen. 

De bezichtigingen

Een bezichtiging is een belangrijk moment tijdens de zoektocht naar een woning. Wanneer je zelf je woning verkoopt, moet je ook zelf de bezichtigingen doen. Juist omdat dit moment zo belangrijk is, is een makelaar erg handig. Een makelaar weet namelijk precies wat de belangrijke punten zijn waar op gelet moet worden tijdens een bezichtiging.